2023-2024 ÖN KAYIT SÜRECİ BAŞLADI
Orjinal Resim

BAŞİSKELE ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ'NDE

2023-2024 EĞİTİM DÖNEMİ İÇİN

 ÖN KAYIT SÜRECİ BAŞLADI

 

Aşağıda açıklanan kriterlere uygun olan ve 2023-2024 Eğitim Döneminde Başiskele Çocuk Üniversitesi'nden eğitim desteği almak isteyen öğrencilerin, 07 Temmuz 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar ONLİNE olarak veya bizzat kurumumuza gelerek ön kayıt yaptırması gerekmektedir. 

Ön Kayıt İçin Başvuru Kriterleri: 

1.   Kurumumuzda, 8-12 yaş aralığındaki WISC-4 Zekâ Tanılama testi ( Weschler Intelligence Scale for Children-IV ) sonucunda "özel yetenekli birey tanısı konulmuş öğrencilerin ön kayıtları alınmaktadır. Bu nedenle ön kayıt başvurusu yapacak öğrencinin 2011(dâhil) - 2015(dâhil) yılları arasında doğmuş olması ve özel yetenekli birey tanısı konulmuş olması gereklidir.

 

2.   Üniversitemizin kayıt kabul komisyonu tarafından alınan karar gereği bundan sonra WISC-4 Zekâ Tanılama testi okulumuza kayıt kriteri olarak kabul edilmiştir. Ancak 6 Ocak 2023 tarihinden önce uygulanan WISC-R testleri bu yıla mahsus olmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

 

3.   Öğrencinin ön kayıt başvurusu için istenen zekâ tanılama testinin; devlet hastaneleri, özel hastaneler, rehabilitasyon merkezleri, danışmanlık merkezleri gibi kurum ve kuruluşlarda görevli, uygulayıcı sertifikasına sahip testörler tarafından yapılmış olması gerekir.

 

4.   Zeka tanılama testi sonucu, kurumumuz tarafından elden teslim alınmayacaktır. Testi uygulayan tarafından cocukuniversitesi@basiskele.bel.tr adresine mail olarak gönderilmesi gerekmektedir.

 

5.Kamu kurumları dışında testi uygulayan tüm testörlerin uygulayıcı sertifikası, test sonucuyla birlikte cocukuniversitesi@basiskele.bel.tr adresine mail olarak gönderilmelidir. Uygulayıcı sertifikası olmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.

 

6. 2023-2024 Eğitim yılından başlamak üzere BİLSEM GENEL YETENEK bölümündeki öğrenciler için yüzde 10 kontenjan ayrılmış olup, ön kayıt başvurusu için; BİLSEM Genel Yetenek Öğrenci Belgesinin, cocukuniversitesi@basiskele.bel.tr adresine   gönderilmesi yeterlidir. BİLSEM' den ''RESİM veya MÜZİK yetenek alanlarında eğitim desteği alan öğrencilerin WISC-4 zekâ tanılama testi ile başvuru yapmaları gerekmektedir.

7.  Ön kayıt süreci tamamlandıktan sonra kesin kayıt hakkı elde eden öğrenci adaylarından; Başiskele'de ikamet eden özel yetenekli birey olarak tanılanıp kayıt için başvuran öğrencilere kesin kayıt önceliği verilecektir. Öğrenci kontenjanının Başiskeledeki öğrencilerden dolmaması durumunda, Başiskele dışından başvuru yapan öğrencilere en yüksek puandan başlayarak kontenjan dâhilinde kesin kayıt hakkı verilecektir.

8. Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından Özel Yetenekli Birey olarak tanılanmış öğrencilerin RAM raporunu cocukuniversitesi@basiskele.bel.tr  adresine göndermeleri ön kayıt için yeterlidir.

 

9.   Ön kayıt formu doldurulup tarafımıza ulaştırılmış olsa bile, bu forma ait test sonucu  07 Temmuz 2023 Cuma günü saat 17.00'ye kadar kurumumuza ulaştırılmadığı takdirde, yapılan  ön kayıt başvuruları geçersiz sayılacaktır.

 

10. WISC-4 Zekâ tanılama testini uygulayan kurumun, test sonucunu kurumumuza gönderdiğini teyit etmesi gereklidir. (Teyit için,  mesai saatlerimizde 0262 342 27 00-01 numaralı telefondan Öğrenci İşleri Birimimiz ile iletişime geçilmelidir.)

 

11. Ön Kayıt Başvuru formunuz ve öğrencinizin WISC-4 zekâ tanılama test sonucu elimize ulaştığında, sizler kurumumuz tarafından aranacak ve yaptığınız başvuruyla ilgili bilgilendirileceksiniz.

Saygılarımızla.

 

İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
 
Başiskele Çocuk Üniversitesi, Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi'nin Sosyal Sorumluluk Projesidir.
Yazılım K7
Dokümanlarımız  | 
Bize Ulaşın  | 
İletişim