BEYAZ ÖNLÜK KİMSEYE BU KADAR YAKIŞMADI
Orjinal Resim

Özel yetenekli çocukların özgüvenlerini arttıracak ve geleceğe sağlam adımlarla yürümelerine yardımcı olacak Çocuk Üniversitesi’nde yarının bilim insanları yetişiyor.

Başiskele’de bu yıl hayata geçirilen Çocuk Üniversitesi, Kocaeli’de şu ana kadar yapılan bütün projeler arasında en anlamlısı. Öyle ki, bu proje sayesinde özel yeteneği bulunan çocuklar özel eğitimciler tarafından eğitilerek yetenekleri olduğu alanda mesafe alıyor. Bugüne kadar çok sayıda çocuk ve gencimizin özel yeteneklerini keşfetmede geri kalan ülkemiz, başka ülkelere sayısız beyin göçü verdi. Kısmen de olsa bu göçün önüne geçecek proje ise Başiskele’de hayata geçti. 2017-2018 eğitim dönemi içerisinde özel yetenekli çocuklarla eğitim hayatına başlayan ve sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkan Çocuk Üniversitesi’nde keyifler yerinde. Hafta sonları eğitime gelen öğrenciler erken yaşta üniversiteli olmanın heyecanını doyasıya yaşıyor. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz’ın sahip çıktığı özel yetenekli öğrenciler Şehitekrem Mahallesi’nde kendileri için hazırlanan özel kampüste eğitim alıyorlar. Farklı eğitim modellerinin uygulandığı kampüste 220 öğrenci erken yaşta üniversiteli oldu, bilim ve sanatla tanıştı. Onların daha etkili ve yaratıcı düşünebilmelerine katkı sağlayan, yaşayarak öğrenmelerini sağlayan Başiskele Çocuk Üniversitesi’nde uzman eğiticiler çocuklara rehberlik ediyor. Başiskele’deki bu eğitim yuvasına çocuğunun özel yeteneği olduğunu düşünen ailelerin kayıt yaptırmak için şimdiden sıraya girdikleri ifade ediliyor.

Kaynak: http://www.kocaelibarisgazetesi.com/guncel/beyaz-onluk-kimseye-bu-kadar-yakismadi-2-h87725.html

Arşiv  l
Yazdır  l

Başiskele Çocuk Üniversitesi, Başiskele Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi'nin Sosyal Sorumluluk Projesidir.
Yazılım K7
Dokümanlarımız  |