ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ VE AYAZ

Türkiye de üstün yetenekteki çocuklarımıza yönelik olarak Çocuk Üniversiteleri açılmaktadır. Bunların sayısı daha henüz bir elin parmakları kadardır. İstanbul Üniversitesi, Aydın Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi gibi. Amaçları; çeşitli yaş gruplarından çocuklara ve gençlere yönelik bilim, sanat, spor alanlarında programlar açarak; çocuklara ve gençlere akademik ortam deneyimi kazandırmak, onları sorgulamaya, yeni düşünceler üretmeye ve araştırmaya teşvik etmek, bilimsel düşünme becerilerinin temellerini atmak, bilim, sanat ve spor alanlarındaki yeteneklerini ortaya çıkarmak, hayal gücünü ve duygularını sanat yardımıyla ifade etmesine yardımcı olmak, meslek seçimlerinde yol göstermek ve bütün bunlar yardımıyla özgüven duygularını geliştirmektir. Bu Çocuk Üniversiteleri Türkiye de Üniversitelerin açtığı ve devam ettirdiği eğitimler olarak devam etmektedir. Belediye Üniversite ortaklığı ile olan İlk Çocuk Üniversitesi İstanbul Üsküdar Çocuk Üniversitesidir. İlimizde ise bunu ilk gerçekleştiren Başiskele Belediyesi Başkanı Sayın Hüseyin AYAZ olmuştur.

İlimizde imkânlarının kısıtlı olmasına bakmadan bu çok büyük projeyi çocuklara kazandırdığı için Başkan Hüseyin AYAZ’A, bir köşe yazarı ve Çocuk Üniversitesinin bir velisi olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün için 220 olan kapasitesi ileriki yıllarda 2000 lere ulaşacağına inanmaktayım. Bir veli olarak çocuğumla birlikte bu imkândan faydalanmaktayken geçtiğimiz hafta sonu Çocuk Üniversitesinin yanında bir başka projenin açılışına şahit oldum. Bahçecik Sosyal Yaşam, Gençlik ve Spor Merkezi bölge halkına ve gençliğine hitap eden birçok özel spor merkezin de bulunmayan spor malzemelerinin de içinde yer aldığı bir yaşam kompleksiydi. Çok anlamlı ve de faydalı olacağına inandığım bu merkezi açılış öncesi kimse yokken bir gezme şansım oldu. Bu kompleksin girişinde ve içinde ulu Önder Atatürk ün çok güzel söz ve resimlerini görmek çok gurur vericiydi. Bundan dolayı da Başkan Hüseyin AYAZ ı bir kez daha şahsi olarak kutladım.

Kaynak: http://www.kocaelibarisgazetesi.com/cocuk-universitesi-ve-ayaz-makale,60676.html